Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Nieuws

Structo

Investeringen bij Structo

Voor de nieuwe productiehal verhogen we onze productie van de gewelven naar een totaal van 9.500 m²/week. Ook deze hal is volledig geautomatiseerd!

3d-printing

3D-printing

Een van de grootste investeringen is de aankoop van een 3D-printer waarmee op groot formaat kan worden geprint en gefreesd, nl. 1,5m x 2,0m x 1m.

Willy Naessens Group investeert in prefabbetonfabriek Concreton

Willy Naessens Group investeert in prefabbetonfabriek Concreton

Willy Naessens Group blijft investeren, zo ook in één van hun 11 prefabbetonfabrieken Concreton te Geraardsbergen.

Burgemeester Guido De Padt, stadssecretaris Veerle Alaert en schepen Veronique Fontaine kregen vandaag een persoonlijke rondleiding bij Concreton. Voorzitter Willy Naessens, CEO Dirk Deroose en Plant Manager Lisen Kockelberg stelden met trots de uitbreiding aan hen voor.

“Stilstaan is achteruitgaan”, lacht Plant Manager Lisen Kockelberg.

“De bestaande stockageplaats werd volledig gemoderniseerd met elektrische rolbruggen om de steeds langer wordende stukken te kunnen blijven manipuleren op een ergonomische en veilige manier. De bestaande methodiek met vervuilende dieselheftrucks was niet langer wenselijk. We hebben nieuwe grondstofbunkers voor stockage van 800 ton materiaal, een nieuw labo en een nieuw onderhoudslokaal. De hoogspanningscabine werd vernieuwd, een nieuwe transformator werd geplaatst en het nieuwe magazijn met 350 palletplaatsen werd volledig heringericht.”

“Het volledige investeringsprogramma kost 4 miljoen euro en wordt op 12 maanden gerealiseerd. Je moet je als ondernemer voortdurend afvragen of de productieprocessen niet verbeterd kunnen worden, of we niet aan efficiëntie kunnen winnen, want dat kan je overal en daarvan is ook Concreton een mooi voorbeeld”, vertelt CEO Dirk Deroose. Hij heeft het over de automatische positiebepaling van de stock door middel van scanners, gekoppeld aan laadbonnen, waardoor ook semiautomatisch laden mogelijk wordt. Er is ook een nieuwe kanteltrechter met verticale opvoerband waardoor chauffeurs niet meer hoeven te wachten nadat ze hun materiaal hebben gelost en er is een weegwagen om de verschillende betonmengsels nog perfecter te kunnen doseren.“Met dit investeringsplan is het ook mogelijk om de bestaande werkgelegenheid in Geraardsbergen te behouden, wat we alleen maar kunnen toejuichen”, vult Dirk Deroose nog aan.

Uiteraard wordt ook het milieu niet vergeten. Zo wordt, door deze investeringen, het bestaande wagenpark uitgedund, de geluidsemissie wordt een pak lager omdat er nu elektrische rolbruggen zijn waar vroeger dieselheftrucks reden en last but not least wordt er dit najaar nog groenaanplanting voorzien zowel richting spoorweg als richting woonwijk.

Uitbreiding betoncentrale Intershipping

Uitbreiding betoncentrale Intershipping

Na het bouwverlof afgelopen zomer, werd de uitbreiding van de bestaande betoncentrale “Intershipping” in dienst genomen. Nog voor Interton zijn eerste verjaardag vierde, werd er reeds beslist om deze zware investering door te voeren, zodat Interton autonoom kan voorzien in haar eigen betonbehoefte.

Bij de opstartfase van Interton gebeurde het aanleveren van beton met behulp van eigen betonmixers vanuit zusterbedrijf Alpreco. Toen Interton na een korte opstartperiode op volle capaciteit begon te draaien bleek deze oplossing niet langer houdbaar.

De nieuwe transportkubel met een inhoud van 3000 liter, vertrekt vanuit de betoncentrale via grote vrije overspanningen tot wel 25,5 meter, langs de stockagezone “gewelven” naar de nieuwe fabriekshal van Interton. Daar wordt uiteindelijk gelost in stortkubels via twee vaste losplaatsen, één per hal.

Zowel de bestaande als de nieuwe menger werden voorzien van de laatste technologieën op het gebied van vochtmeting en water- en grondstoffendosering om nauwkeurig afgewogen, en stabiele mengsels te garanderen.

De voorwaarde naar de leverancier was dat er geproduceerd diende te worden tot de laatste werkdag voor het bouwverlof.

De combinatie van een strakke planning samen met een nauwgezette opvolging van de werken, had tot resultaat dat de werken in amper vier weken tot een goed einde werden gebracht.